RIS – Rijopleiding In Stappen

Gecertificeerd RIS opleider. En álle lessen gebaseerd op de CBR opleidingsmethode: Rijopleiding In Stappen. 

Steeds iets verder als je de vorige stap voldoende beheerst.

Daarmee bouw je stap-voor-stap aan een stevige basis en weet je zeker dat je alle kennis en vaardigheden voor het examen hebt meegekregen. Je bent daarmee gedegen voorbereid op deelname aan het verkeer: dus echt WegWijs. 

Wat voegt een RIS-pakket toe?

Als gecertificeerd RIS instructeur gebruikt Rob in alle lessen de methode en instructiekaart.

Waarom dan toch een speciaal RIS lespakket? 

'Als je het RIS pakket kiest, werk je met het RIS boek, waarmee je thuis lessen voorbereidt. Dat versterkt duidelijk het effect van de praktijkles, leerlingen zijn zich bewuster van wat ze aan het leren zijn. Ook zit er een proefexamen in dit pakket, dat anders apart aangevraagd moet worden.'

Het CBR reserveert wat meer plekken voor RIS-examens zodat je een grotere keuze hebt voor tijden en soms sneller aan de beurt bent.

In 39 stappen naar jouw rijbewijs

De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 stappen, verdeeld over vier modules.

Iedere module wordt afgesloten met een toets.

Toets 1 en 2: Na afronding van de eerste twee modules testen we jouw kennis en vaardigheden en kijken of ergens extra aandacht voor nodig is.

Toets 3: In de derde toets kunt je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft eventueel tips ter verbetering. Je kunt zelfs vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

Toets 4: De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.

Tijdens de RIS opleiding krijg je huiswerk mee in het RIS boek. Doordat je je thuis op de rijlessen voorbereidt, haal je meer uit de lessen.

De voordelen

Fors hoger slagingspercentage

Hoge kwaliteit van de rijopleiding

Stap-voor-stap aanpak

Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer

Inzicht in je vorderingen met behulp van de instructiekaart en het RIS Boek