Jouw instructeur

Instructeurs van huis uit

Rob van den Brink
 

Als zoon van de eerste vrouwelijke rij-instructeur in Haarlem, zit het lesgeven hem in het bloed. Hij heeft bij verschillende rijscholen ervaring opgedaan, waarvan de laatste 15 jaar bij Jaap Schulz. In 2015 stopte Jaap met zijn rijschool en nam Rob de leerlingen van Jaap over.

Na 37 jaar vindt Rob het nog steeds een boeiend vak:

‘Ik ontmoet dagelijks zoveel verschillende soorten mensen, met steeds andere verhalen en leerstijlen, het verveelt nooit! Van 16 jarige scooterrijder met grootse plannen tot een 63 jarige vrouw die na het overlijden van haar man besloot alsnog te leren rijden.’

Joyce van den Brink

Op advies van haar vader heeft ze eerst rondgekeken in andere beroepen: ‘niet gaan lesgeven omdat het in de familie zit.’ Maar het bleef kriebelen, ook na een paar leuke jaren in de beveiliging.
Dus sinds 2017 heeft Rijschool Rob er een derde generatie instructeur bij.
Joyce van den Brink is misschien wel de best opgeleide RIS- gecertificeerde instructeur van Haarlem, met veel praktijkuren en extra begeleiding, een gevoel voor lesgeven dat met de paplepel is ingegeven en dezelfde ontspannen houding als haar vader.

Vanaf het begin voelde ik me op mijn gemak in de auto. Misschien wel omdat ik van jongs af aan zoveel heb gehoord en meegemaakt. Ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe leerlingen ieder les wat verder komen en ‘mijn’ eerste geslaagde was ook voor mij een feestje. Leerlingen die zowel bij mijn vader als mij rijden zeggen dat ik zoveel op hem lijk in mijn manier van lesgeven, daar ben ik best wel trots op.

Rijschool Rob staat voor blijven groeien in het vak

Rob staat voor: 37 jaar ervaring, plezier in lesgeven, gecertificeerd RIS-opleider en specialist  in het opleiden van mensen die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Daarom heeft hij certificaten gehaald voor het lesgeven aan mensen met faalangst, ADHD en autisme.

Niet iedereen stapt met plezier achter het stuur voor een les.

  • Ben jij alleen maar bezig met wat er 'fout' gaat?
  • Ben je erg streng voor jezelf?
  • Moeite met de bediening of het combineren daarvan met de situatie op de weg?  
  • Maak je je veel zorgen over het examen of ben je al een keer gezakt door faalangst? 
  • Zie je als een berg op tegen de snelweg of een tunnel?
  • Heb je veel structuur en duidelijkheid nodig?

Geen zorgen, Rijschool Rob is de specialist!

'Zeker bij leerlingen die wat extra aandacht vragen is het belangrijk om rijles op maat aan te bieden. Iedere leerling heeft een eigen manier van leren en een eigen tempo. Daar passen we de lessen dan samen op aan.’

Rob is met zijn lange ervaring voor iedereen een prima rij-instructeur. In de loop der jaren heeft hij zich gespecialiseerd in leerlingen die tijdens het lessen wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Door veel ervaring, geduld en rust geven onze instructeurs zelfvertrouwen aan onzekere rijders en mensen met rij-angst. Want Rijschool Rob geeft les op maat: de aanpak wordt continue afgestemd op de behoefte van de specifieke leerling. Omdat iedereen anders is.

Rob is gecertificeerd specialist in het begeleiden van mensen met faalangst, autisme en ADHD.

Slagen kan vrijwel iedereen!

Ook met een rijbewijs kun je soms onzeker zijn en liever niet zelf rijden. Dat is jammer! Rob helpt je meestal met een paar lessen de weg op.

Wel een rijbewijs en :

  • Onzeker
  • Tunnelangst
  • Moeite met inparkeren
  • Snelwegvrees

Met een paar lessen ben je vaak van de onzekerheid af. Dat geeft weer de vrijheid die een rijbewijs biedt.