Rijlessen Haarlem

Autorijles bij Rijschool Rob

‘Rijbewijs B’, zoals het autorijbewijs officieel heet, kun je bij Rijschool Rob halen op de manier die het beste bij jou past. Kies voor ‘losse’ rijlessen of voor een voordelig rijlespakket. In alle gevallen ben je verzekerd van:Opleiding volgens de succesvolle RIS-methode

Rijschool Rob lesauto geschakeld rijles haarlem
Rijschool Rob lesauto geschakeld rijles haarlem

Starten? Bel! Voor je het weet zit je achter het stuur van onze Captur

Rijlessen in een automaat

Bij Rijschool Rob kan je kiezen tussen rijlessen in een handgeschakelde auto of in een automaat. Er zijn veel overeenkomsten tussen beide, maar ook een aantal verschillen. In een automaat hoef je minder handelingen uit te voeren. De auto past zich door de automaat immers vanzelf aan de snelheid aan. Zo kan jij je goed op de weg concentreren.

Een belangrijk verschil is dat je met een automaatrijbewijs niet in een schakelauto mag rijden. Daarvoor moet je een regulier rijbewijs B hebben. Andersom mag je met een regulier rijbewijs B (schakelauto) wel in een automaat rijden. 

Rijlessen en afrijden in een automaat is dus vooral handig als je moeite hebt met schakelen. Soms stappen leerlingen die schakelen lastig vinden alsnog over op rijles in een automaat. Iets voor jou? Denk jij dat je het meest gebaat bent bij rijles in een automaat? We vertellen je er graag alles over.

Rijschool Rob lesauto automaat rijles Haarlem
Rijschool Rob lesauto automaat rijles Haarlem

2toDrive

Starten met lessen
als je 16,5 bent

Ben je 16,5 dan mag je alvast theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar mag je ook gaan lessen en vanaf 17 mag je rijexamen afleggen. Eenmaal in bezit van je rijbewijs mag je tot 18 jaar autorijden onder begeleiding van je eigen coach. Vanaf 18 jaar mag je alleen de weg op.

Direct starten? dat kan!


In overleg vinden wij bij Rijschool Rob meestal wel een mogelijkheid om je als nieuwe leerling in te passen. Je kunt in principe dus direct starten wanneer je 17 wordt.

Om mee te doen aan 2toDrive heb je een begeleiderspas nodig. Op deze pas staan alle gegevens van jou en je coach(es). Dit is er minimaal 1 en zijn er maximaal 5. Een coach meldt zich eerst aan. De RDW controleert alle gegevens en of de coach aan alle eisen voldoet. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd. Pas wanneer alle coaches zich aangemeld hebben kan de jongere de begeleiderspas aanvragen. Ook als 17-jarige heb je de begeleiderspas samen met je rijbewijs bij je als je gaat autorijden. De pas kost 35 euro en komt boven op de kosten van je rijbewijs. Het aanvragen van een begeleiderspas kan je doen via de website van 2toDrive. Dit doe je door middel van je DigiD code.

Opfriscursus

Het verkeer en de verkeersregels veranderen voortdurend. Soms ongemerkt en geleidelijk, soms door veranderende wetgeving met ingang van een bepaalde datum. Tijdens onze opfriscursus oefen je met de nieuwste rijtechnieken en ben je qua kennis van de verkeersregels in no-time weer helemaal bij. Zo ga je vol vertrouwen de weg weer op! 

Blijf op de hoogte van de nieuwe verkeersregels 

Verbeter uw rijvaardigheid met de nieuwste rijtechnieken. 

Blijf rijvaardig in het moderne en drukke verkeer

Rijangst - faalangst

Rijangst en faalangst kennen vele vormen en oorzaken. Iedereen heeft een ander verhaal. Dit betekent dat er ook geen algemene oplossingen voor zijn. Bij Rijschool Rob zijn wij in de loop der jaren gespecialiseerd in leerlingen die extra aandacht nodig hebben. We hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen met rij- en faalangst. Instructeurs Rob en Joyce geven met hun geduld en rust  onzekere rijders en mensen met rij- of faalangst vertrouwen in zichzelf. Joyce is niet voor niets gecertificeerd faalangst instructeur. In overleg met jou vragen wij eventueel een speciaal faalangst examen aan

Heb je een keuze gemaakt?

starten maar...

Wij helpen je graag persoonlijk verder