Lessen

Autorijles

‘Rijbewijs B’, zoals het autorijbewijs officieel heet, kun je bij Rijschool Rob halen op de manier die het beste bij jou past. Kies voor ‘losse’ lessen of voor een voordelig lespakket. In alle gevallen ben je verzekerd van:

  • Opleiding volgens de succesvolle RIS-methode
  • Les van een ervaren en RIS-gecertificeerde instructeur
  • Lessen van 60 minuten
  • Gratis en onbeperkt online oefenexamens
  • Persoonlijke aandacht in een ontspannen sfeer je rijbewijs
Rijschool Rob lesauto geschakeld
Rijschool Rob lesauto geschakeld

Starten? Bel! Voor je het weet zit je achter het stuur van onze Captur

Lessen in een automaat

Bij Rijschool Rob kan je kiezen tussen lessen in een handgeschakelde auto of in een automaat. Er zijn veel overeenkomsten tussen beide, maar ook een aantal verschillen.In een automaat hoef je minder handelingen uit te voeren. De auto past zich door de automaat immers vanzelf aan de snelheid aan. Zo kan jij je goed op de weg concentreren.

Een belangrijk verschil is dat je met een automaatrijbewijs niet in een schakelauto mag rijden. Daarvoor moet je een regulier rijbewijs B hebben. Andersom mag je met een regulier rijbewijs B (schakelauto) wel in een automaat rijden. 

Lessen en afrijden in een automaat is dus vooral handig als je moeite hebt met schakelen. Soms stappen leerlingen die schakelen lastig vinden alsnog over op rijles in een automaat.Iets voor jou?Denk jij dat je het meest gebaat bent bij rijles in een automaat? We vertellen je er graag alles over.

Rijschool Rob lesauto automaat
Rijschool Rob lesauto automaat

2toDrive

Starten met lessen
als je 16,5 bent

Je mag vanaf 16,5 jaar rijlessen en vanaf 17 jaar je rijbewijs behalen. Tot 18 jaar moet je rijden onder begeleiding van een coach. Ben je 16,5 dan mag je alvast theorie-examen halen. Vanaf 16,5 jaar mag je gaan lessen en vanaf 17 mag je rijexamen afleggen. Eenmaal in bezit van je rijbewijs mag je tot 18 jaar autorijden onder begeleiding van je eigen coach. Vanaf 18 jaar mag je alleen de weg op.

Direct starten? dat kan!


In overleg vinden wij bij Rijschool Rob meestal wel een mogelijkheid om je als nieuwe leerling in te passen. Je kunt in principe dus direct starten wanneer je 17 wordt.

Om mee te doen aan 2toDrive heb je een begeleiderspas nodig. Op deze pas staan alle gegevens van jou en je coach(es). Dit is er minimaal 1 en zijn er maximaal 5. Een coach meldt zich eerst aan. De RDW controleert alle gegevens en of de coach aan alle eisen voldoet. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd. Pas wanneer alle coaches zich aangemeld hebben kan de jongere de begeleiderspas aanvragen. Ook als 17-jarige heb je de begeleiderspas samen met je rijbewijs bij je als je gaat autorijden. De pas kost 35 euro en komt boven op de kosten van je rijbewijs.Het aanvragen van een begeleiderspas kan je doen via de website van 2toDrive. Dit doe je door middel van je DigiD code.

Opfriscursus

Het verkeer en de verkeersregels veranderen voortdurend. Soms ongemerkt en geleidelijk, soms door veranderende wetgeving met ingang van een bepaalde datum. Tijdens onze opfriscursus oefen je met de nieuwste rijtechnieken en ben je qua kennis van de verkeersregels in no-time weer helemaal bij. Zo ga je vol vertrouwen de weg weer op! 

Blijf op de hoogte van de nieuwe verkeersregels 

Verbeter uw rijvaardigheid met de nieuwste rijtechnieken. 

Blijf rijvaardig in het moderne en drukke verkeer

Rijangst - faalangst - autisme

Rij angst kent vele vormen en oorzaken. Iedereen heeft een ander verhaal. Dit betekent dat er ook geen algemene oplossing voor is. Rob is in de loop der jaren gespecialiseerd in leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen met rij-angst en autisme. Door zijn geduld en rust geeft hij onzekere rijders en mensen met rij-angst vertrouwen in zichzelf. In overleg met jou vraagt Rob eventueel een speciaal faalangst examen aan

Quote Rob: “ Slagen kan vrijwel iedereen, maar bij leerlingen die wat extra aandacht vragen is het belangrijk om rijles op maat te bieden. Iedere leerling heeft een eigen manier van leren en een eigen tempo. Daar passen we de lessen dan samen op aan, want teamwork is dreamwork.’

Heb je een keuze gemaakt?

starten maar...

Wij helpen je graag persoonlijk verder